Menghai 1st gradeär ett ekologiskt shu puerh från Yunnan i Kina. Menghai, som ligger i den sydvästra delen av Yunnan-provinsen i Kina, är känt för sitt rika te-arv och sina perfekta förhållanden för odling och tillverkning av Pu-erh. Detta mörka, fermenterade te är uppskattat bland tedrickare som söker djup, komplexitet och en sofistikerad smakupplevelse. Genom en kontrollerad fermenteringsprocess utvecklas tebladen till att få en fyllig, nästan krämig textur med noter av jord, mörk choklad, och trä. Dess djupa, mogna smak är resultatet av en noggrann fermenteringsprocess som förädlar tebladen och ger dem en silkeslen och rund karaktär.
Konventionell beredning
Temperatur:
95-100°C
95-100°C
Tid:
2-4 minuter
2-4 minuter
Mängd blad:
2,5 -3g
2,5 -3g
Volym:
250 ml
250 ml
Kinesisk beredning
Temperatur:
95-100°C
95-100°C
Tid:
2-4 minuter
2-4 minuter
Mängd blad:
2,5 -3g
2,5 -3g
Volym:
250 ml
250 ml
Vikt | N/A |
---|---|
mängd: 200g | 1kg, 2kg, 50g, 100g, 200g |