Varukorg

Inga produkter i varukorgen.

Si Ji Chun, Charcoal Roasted

159kr - 299kr

Artikelnr: si-ji-chun-charcoal-roasted Kategorier: ,
Denna produkt är för närvarande slutsåld!

Inga bekymmer! Vänligen ange din e-postadress så meddelar vi dig så snart varan finns i lager igen.

Jättebra! Du har lagts till på väntelistan för den här produkten. Vänligen kontrollera din inkorg och bekräfta prenumerationen på denna väntelista.

Si Ji Chun eller Four Seasons oolong är en lätt blommig taiwanesisk sort som vanligtvis odlas på 200m~600m meters höjd. Denna Four Seasons odlas på 1500m vilket är den högsta höjden på vilken Four Seasons odlas. Teet har tilldelats The Diamond Taste Award av International Taste Institute genom att vinna det högsta priset. Den prisbelönta bonden Mr Chang insisterar på ett naturligt jordbruk och inga bekämpningsmedel används. De bearbetar ogräsrensning, skörd och bearbetning för hand. Mr. Changs te är mer oxiderat än vanliga bönders för en mjukare smak och doft. Detta te har gått igenom en långsam kolrostning med hjälp av träkol från longan vilket tar ca 2 veckor. Detta resulterar i en djupare och fylligare kropp och aromen bibehålls en lång tid vilket gör det perfekt för långtidslagring. Tegården bedriver hållbart jordbruk och använder varken bekämpningsmedel eller konstgödsel.

Ursprung: Bai Gu Da Shan, Taiwan
Skörd: vår 2023
Höjd över havet: 1500 m
Kultivar: Shui Xian

Konventionell beredning
  • 90-95 c
  • 2-3 gram
  • 200ml
  • 2-3 min
Kinesisk beredning
  • 90-95 c
  • 4-6 gram
  • 200ml
  • 30-60 sekunder
  • Upprepa infusionen ett flertal gånger
ViktInte tillgänglig
mängd

25g, 50g, 100g, 200g