Gyokuro är ett av Japans mest eftertraktade teer. Namnet “Gyokuro” kan översättas till “jade dagg” ett namn som avslöjar teets vackra färg och kvalitet. Gyokuro är ett skuggodlat te vilket innebär att tebuskarna som används för Gyokuro skyddas från dagsljus i cirka 3-4 veckor innan skörd. Som ett resultat utvecklar Gyokuro en söt och umami-rik smak. Bladen som används för högkvalitativ Gyokuro skördas tidigt på våren, vilket gör det till ett av säsongens första teer. Endast de yngsta bladen plockas vilket bidrar till teets delikata smak. Gyokuro är känd för sin rika och komplexa smak som har inslag av en subtil havssälta och en mild ton av vårens primörer.
Infusion
Temperatur:
70°C
70°C
Tid:
30-40 sek, 15-20 sek osv..
30-40 sek, 15-20 sek osv..
Mängd blad:
4 -5g
4 -5g
Volym:
150-200 ml
150-200 ml
Vikt | N/A |
---|---|
mängd | 50g, 100g, 200g |