Gong Ting är ett ekologiskt puerh-te från Menghai i provinsen Yunnan i Kina, och är skördat på en höjd över 1500 m över havet. Denna vackra och späda vårskörd domineras av dofter av jord, underväxt och bark som är typiska för denna typ av te. Den krämiga och söta cognacsfärgade infusionen är rund och lång i munnen. Palace puer, som även kallas för Gong Ting puer, är känt för sina små, täta blad, noggrant utvalda från de yngsta och finaste tebladen och knopparna. Dessa små blad och knoppar ger teet en silkeslen och rik smakprofil med djupa, jordiga toner och en subtil sötma som stannar kvar på paletten.
Ursprung: Menghai i provinsen Yunnan.
Skörd: Vår 2016
Konventionell beredning
Temperatur:
95-100°C
95-100°C
Tid:
2-4 minuter
2-4 minuter
Mängd blad:
2,5 -3g
2,5 -3g
Volym:
250 ml
250 ml
Kinesisk beredning
Temperatur:
95-100°C
95-100°C
Tid:
2-4 minuter
2-4 minuter
Mängd blad:
2,5 -3g
2,5 -3g
Volym:
250 ml
250 ml
Vikt | N/A |
---|---|
mängd | 25g, 50g, 100g, 200g |